Englannin kirjoitelmakurssi
Englannin kirjoitelmakurssi pähkinänkuoressa

Tämä englannin kirjoitelmakurssi on hyvä aloittaa jo lukio-opintojesi alkuvaiheessa, jotta opit tunnistamaan omat kirjoittamisen vahvuutesi ja heikkoutesi sekä saat sanastollista ja kieliopillista varmuutta.

Voit suorittaa kurssin ns. portfoliokurssina, joka käsittää kuusi erillistä yo-kirjoitelman kirjoitelmatyyppiä. Kuuden tehtävän suorittamisesta saat puolen kurssin suoritusmerkinnän. Kirjoittamisesta voit suorittaa myös koko kurssin. Silloin sinun tulee tehdä kaksitoista kirjoitelmaa. Jokaisesta kirjoitelmatyypistä on kirjoitettava yksi kirjoitelma, jos suoritat puolet kurssista, tai kaksi kirjoitelmaa, jos suoritat koko kurssin.

Kirjoitelmakurssissa ei ole lähiopetusta eikä loppukoetta. Ota yhteyttä koulusi englannin opettajaan ja sovi ohjauksesta ja aikataulusta.

Miten edetään?

  • Kurssi koostuu kolmesta eri tasosta. Kaikki kolme tasoa käydään järjestyksessä läpi, jotta saadaan kurssin materiaaleista eniten irti. Jokaisen tason pääsivulta löytyy tarvittava materiaali. Pääset pääsivuille klikkaamalla Kirjoitelmien otsikot-linkkiä.

  • Kirjoittaminen tapahtuu prosessikirjoittamisen periaatteella. Opettaja merkitsee aluksi vain virhekohdat ja ohjauksen tyypillisistä virheistä ja puutteista. Tämän jälkeen joudut uudelleen työstämään ja korjaamaan kirjoitelmaasi. Ohjausprosessin aikana pyritään karsimaan kirjoitelmasta toiseen toistuvat perusvirheesi.

  • Kirjoittamisprosessiin kuuluu myös itsearvionti. Sen tavoitteena on, että paneudut miettimään omia vahvuuksiasi ja myös heikkouksiasi.

  • Tasojen yhteydessä on esitelty yleiseurooppalaisen viitekehyksen taitotasokuvaukset kirjoittamisen osalta. Voit verrata omaa osaamistasi näihin kriteereihin. Mukana on eritasoisia kirjoitelmia, jotka on arvioitu viitekehyksen kriteerien mukaan.
ENGLANTI
Kurssin etusivu
Kurssi pähkinänkuoressa
Kirjoitelmien otsikot
Työn suunnittelu
Työn kirjoittaminen
Ainetyypit
YO-koe
Yleiseurooppalaisen viitekehyksen taitotasot
Linkkejä
Opettajille
Sivukartta
OpetushallitusEtälukio KäyttöehdotOhjeet