6: Kulttuurit kohtaavat Etälukio

Lähde matkaan! Welcome on board!

Elämän tärkeimpiä peruskysymyksiä ovat, kuka minä olen ja mihin minä kuulun. Jokaisen omakuvaan, identiteettiin, vaikuttaa paljon sosiaalinen ja kulttuurinen ympäristö, johon hän syntyy ja joka hänet kasvattaa. Kulttuuri-identiteetti nousee erityisen tärkeään osaan silloin, kun kohtaa ihmisiä toisesta kulttuuripiiristä.

Vierasta kulttuuria on helpointa lähestyä katselemalla, miten ihmiset käyttäytyvät ja pukeutuvat tai millaista taidetta ja arkkitehtuuria he ovat tuottaneet. Kulttuurin ydin on kuitenkin silmälle näkymättömissä. Ymmärtääksemme muita pitäisi tietää, mitä heidän kulttuurissaan arvostetaan, ihaillaan tai paheksutaan.
 
Meille vieraista kulttuureista voi löytää myös paljon tuttua, sillä eri kulttuurit ovat olleet keskenään vuorovaikutuksessa jo vuosituhansien ajan. Esimerkiksi kiinalainen kulttuuri ei ole vain kiinalaista, vaan se on myös osa ihmiskunnan kulttuuriperintöä aivan kuten länsimainen, islamilainen tai intialainen kulttuuri.

Historian valinnainen kurssi Kulttuurit kohtaavat kutsuu sinua matkalle maailman ympäri. Riippuu sinusta, mitä polkuja haluat kulkea ja kuinka kauan haluat yhdessä kohteessa viipyä.  Voit myös neuvotella matkasi tavoitteista ohjaavan opettajasi kanssa.

Toivottavasti viihdyt kotiplaneettamme kulttuurien viehättävässä maailmassa. Lähde matkaan! Welcome on board!

Kiinalainen laiva

HISTORIA
Lähde matkaan! Welcome on board!
Kulttuurit kohtaavat
Kulttuurien synty
Sota ja kulttuuri
Uskonto ja kulttuuri
Uskonto, yhteiskunta ja kulttuuri
Kansainvälinen kauppa ja kulttuurien kohtaaminen
Maailmanuskontoja ja maailmankulttuureja
Kieli, kirjallisuus ja kulttuuri
Tietotaito ja kulttuurikehitys
Kulttuurien tulevaisuudesta
YO-kirjoitusten tehtäviä
Sivukartta
OpetushallitusEtälukio KäyttöehdotOhjeet