3: Suomen historian käännekohtia Etälukio

Tutustu Suomeen!

Mitä käsityksiä sinulla on maasta ja valtiosta nimeltä Suomi? Onko Suomi vanha vai nuori maa, suuri vai pieni? Mikä on Suomen asema maailmassa? Mitkä ovat Suomelle läheisimpiä valtioita vai onko sellaisia ylipäänsä? Haluaako Suomi yhteistyötä muiden kanssa vai korostaako se mieluummin riippumattomuuttaan muista? Mistä lähtien Suomi on ollut itsenäinen ja kuinka itsenäinen se oikeasti on?

Valtiollinen itsenäisyys ei ole kenellekään itsestään selvä asia, ei myöskään suomalaiselle. Suomalaiset ovat joutuneet muiden tavoin taistelemaan paikasta maailmassa tuhansien vuosien ajan. Tässä historian kurssissa rajoitumme tarkastelemaan Suomen historian käännekohtia viimeisen kahden vuosisadan aikana. Jo tuohon lyhyeen ajanjaksoon riittää monta kohtalokasta vaihetta, joista jokaisen Suomessa asuvan on hyvä tietää ymmärtääkseen nykyistä elämänmuotoa harvaanasutussa Pohjoismaassa, jonka nimi on Suomi.

Kuten Euroopalla, Suomi-neidollakin on oma sukutarinansa! Etälukiomme www-sivuilla Euroopan elämänkulkua tarkastellaan useampien vuosisatojen jaksoina. Suomi-neidon elämänkulkua seuraamme sen sijaan sukupolvien vaihtumisina. Tervetuloa kuulemaan ”vanhempiemme tarinaa”!

HISTORIA
Kurssin etusivu
Suomen historian käännekohtia
Suomi-neito syntyy
Suomi voimistuu
Suomesta täysi-ikäinen
Suomi pitää pintansa
Suomi yhteisössä
Syventäviä tehtäviä
YO-tehtäviä
Sivukartta
OpetushallitusEtälukio KäyttöehdotOhjeet