2: Ympäristö, paikka ja tila

Tehtävä 1

Tähän olen jättänyt sormenjälkeni. Kerää luonnonmateriaalia ja rakenna niistä ympäristöteos. Perustele kirjallisesti paikan valintasi ja mitä haluat kertoa katsojalle työlläsi. Valokuvaa tai tee värillinen maalaus työstäsi. Liitä kuva ja paikan valinnan perustelusi portfolioosi.

 

Tavoite

Tehtävän tavoitteena on opetella käyttämään luonnonmateriaaleja omassa ilmaisussa ja ymmärtää, että jokaisella paikalla on oma luonne, joka on otettava huomioon työskentelyssä.

 

Tehtävä 2

Muutostila

Suunnittele ympäristötaideteos valitsemaasi paikkaan. Toteuta suunnitelmasi 1:1 tai tee pienoismalli. Valitse teokseen sopiva materiaali. Aloita työskentely ideoimalla ja luonnostelemalla kuvin ja sanoin: paikka, teoksen materiaali, koko, pienoismallin materiaalit, pienoismallin mittakaava esimerkiksi 1:10. Voit tehdä luonnoksia myös valokuvatulosteisiin. Anna teoksellesi nimi. Perustele kirjallisesti portfoliossasi, mistä asioista teoksesi kertoo, ja miten haluat muuttaa sijoituspaikan tunnelmaa ja tilaa.

 

Tavoite

Tehtävän tavoitteena on oppia tarkastelemaan ympäristöä, ja valitsemaan ideoiden toteuttamiselle soveliain paikka. Muuttamaan paikkaa sen fyysisistä ja visuaalisista lähtökohdista ja ottaa huomioon paikan historialliset ja ekologiset rajoitteet.

Kaarnaveistokset

Pienoisveistoksia kaarnasta. "Vieraskirja" kesämökin seinustalla. (Valokuva B.G.)

 

Takaisin
 
KUVATAIDE
Kurssin suoritusohjeet
Kurssin tavoitteet
Arkkitehtuuri
Ilmaston, materiaalin ja kulttuurin vaikutus arkkitehtuurin muotokieleen
Suunnittelun prosessit
Arkkitehtuurin käsitteitä
Asunto
Rakennusperinnön vaaliminen
Ympäristötaide
Tehtävät 1 ja 2
Muotoilun perusteita
Sivukartta
OpetushallitusEtälukio KäyttöehdotOhjeet