Ohjeet

Etälukio
Yleistä

Etälukion verkkomateriaalit on tarkoitettu etäopiskelijan tueksi. Sovi ohjaavan opettajasi kanssa siitä, miten tehtävien vastaukset mahdollisesti palautetaan. Materiaaleihin voi tutustua myös itseopiskeluna. Etälukion verkkomateriaalit noudattavat Aikuisten lukiokoulutuksen perusteissa mainittuja tavoitteita.

Kaikki materiaalit ovat vapaasti ja ilmaiseksi käytössä opetuksessa. 

Selainohjelma

Sivut näkyvät varmimmin Internet Explorer 5.2 tai Netscape Navigatorin 4.7, Mozilla, Opera ja Safari-ohjelmilla ja uudemmilla versioilla. Parhaiten sivut näkyvät ohjelmien uusimmilla versioilla.

Sivut on tehty niin, että voit itse valita sivuilla olevan tekstin koon valitsemalla selaimen valikosta Näytä – Tekstin koko.

Painikkeiden selitykset

Toiminnot on merkitty eri oppiaineiden Etälukio-materiaaleissa samalla tavalla.

Paluu taaksepäin, yleensä edelliselle sivulle, joka voi tilanteesta riippuen olla edellinen harjoitus, kurssin, ohjelman tai muun kokonaisuuden pääsivu jne.

Siirtyminen seuraavalle sivulle tai seuraavaan harjoitukseen.

Lisätehtävä tai syventävä tehtävä.

Sivun aihepiiriin liittyvä äänitiedosto. Äänitiedoston kuunteluun tarvitaan internet-selailimeen asennettava RealAudio-lisäominaisuus (plug-in), jonka voi imuroida ilmaiseksi Progressive Networks -yhtiön sivulta osoitteesta http:/www.real.com . Lisäksi tietokoneessa on oltava tarvittavat valmiudet äänen kuunteluun ja internet-yhteyden on oltava riittävän nopea äänen siirtoon. Äänen kuuntelu ei onnistu liian hitaalla modeemiyhteydellä. Lisäohjeita voit kysyä itseäsi lähellä olevalta atk-asiantuntijalta.

Video- tai animaatiotiedosto. Tiedosto voi olla Windows Media, Quicktime-, RealMedia tai muuta formaattia, Tiedostoformaatti ilmoitetaan asiayhteydessä tarkemmin.

Liitetiedoston kuvake. Liitetiedoston formaatti ilmoitetaan asiayhteydessä.

Syventävä lisämateriaali.

OpetushallitusEtälukio