Opiskeluohjeita Etälukio
Matematiikka

Matematiikassa kokonaisuuden hahmottaminen on ihan yhtä tärkeää kuin reaaliaineissa, vaikka ei ehkä ihan ensisilmäyksestä siltä tuntuisi. Ei ole mielekästä opiskella keittokirjamaisia ratkaisureseptejä ulkoa, vaan matematiikan opiskelussa tulisi kaiken aikaa miettiä, mihin käytännön ongelmaan käyttäisin opiskeltavaa asiaa tai missä tilanteissa se tulee näkyviin. Kannattaa tutkia kirjan esimerkit ja miettiä omasta elämänpiiristä tilanne tai ongelma, jossa opiskeltavaa asiaa tai esimerkiksi laskutapaa voisi käyttää. Oppikirjojen esimerkit toimivat hyvinä tienviittoina asioihin tutustumisessa. 

Matemaattisissa aineissa (matematiikka sekä fysiikka ja kemia) tarvitaan myös paljon ratkaisurutiinia, siis varmuutta laskemiseen ja ongelman käsittelyyn. Perustehtävien huolellinen harjoittelu ja esille nousseiden vaikeuksin tai hämmästelyjen kirjaaminen paperille antaa mahdollisuuden saada lähiopetuksesta runsaasti tukea omalle oppimiselle.

Vaikka onkin tärkeää nähdä kokonaisuus, niin tiettyjen perusvalmiuksien hankkimiseen ei ole oikotietä. Laskurutiini kehittyy vain laskemalla. Toisille rutiini syntyy nopeammin, toiset joutuvat tekemään enemmän töitä. Oman oppimistyylin löytäminen on matematiikassakin tärkeää. Vain sinä tiedät, mikä sinusta tuntuu vaikealta ja millä tavalla oivallat asiat helposti!

Matematiikan tehtävien, niin opiskelijan harjoitusten kuin opettajan materiaalinkin, lähettäminen verkossa sähköisesti ei ole aivan ongelmatonta. Jatkuvasti kuitenkin kehitetään menetelmiä, joiden avulla myös matematiikan symbolit ja merkinnät siirtyvät joustavasti verkon kautta opettajan ja opiskelijan välillä.
OPINTO-OHJAUS
Opiskeluohjeita
Oppimisen lainalaisuuksia
Opiskeluohjeita eri oppiaineisiin
Kielet
Matematiikka
Reaaliaineet
Verkko-opinnot
Sivukartta
OpetushallitusEtälukio KäyttöehdotOhjeet