Venäjä
Etälukio

Venäjän puhujia on maailmassa - vähän laskutavasta riippuen – 260 – 270  miljoonaa. Se on siis maailman kuudenneksi puhutuin kieli. Venäjä on kaunissointuinen kieli, jota erityisesti suomalaisten olisi syytä osata. Nykyisen koulujärjestelmän ansiosta vieraiden kielten taito on Venäjällä kylläkin kasvussa ja monet osaavat englantia, mutta kulttuurin ja ihmisten ymmärtäminen jää pinnalliseksi ilman venäjän kielen taitoa.
Verkkokurssilla aloitetaan kirjaimista ja äänteistä ja edetään arkielämän yksinkertaisiin puhetilanteisiin ja perusrakenteisiin. Peruskielioppi käydään läpi ja monia mielenkiintoisia aihepiirejä käsitellään.  

Jos et ole aiemmin lukenut mitään slaavilaista kieltä, työtä on kyllä edessä, mutta oppiminen palkitsee nopeasti: kielitaitoa voi mainiosti soveltaa käytäntöön Suomessakin. Täällä asuu 40 000 venäjää äidinkielenään puhuvaa - niinpä suomalaisessa työelämässä venäjän taito on perin tarpeellinen. Toivotamme sydämellisesti tervetulleeksi myös sinut, joka joskus aikanasi aloitit venäjän kielen opinnot, mutta jätit syystä tai toisesta kesken.  Täällä voit edetä omaan tahtiisi mahdollisia puutteita paikkaillen ja ripeämminkin opiskellen.
Etälukion venäjän verkkosivuilla kurssit on nimetty opetussuunnitelman mukaisesti, ja kunkin kurssin etusivulla kerrotaan, millaisia aiheita käsitellään. Navigointi sivuilla on helppoa. Ensimmäisenä on kurssin etusivu, sitten tekstit aihepiirien mukaan, kielioppi, tehtävät, sanasto ja hauska tietää -osio, jossa jotakin kurssin asiaa käsitellään hieman syventäen. Useimmista teksteistä on olemassa myös äänitiedostot.
Yleisiä ohjeita kielten sivustoilla liikkumiseen löydät osoitteesta www.oph.fi/etalukio/ohjeet.

Etälukion kurssikohtaiset verkkomateriaalit noudattavat Aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteita http://www.oph.fi/ops/aikuisops.

Добро пожаловать! Tervetuloa!

VENÄJÄN KURSSIT
1. Hyvää päivää, hauska tutustua!
2. Näin asiat hoituvat
3. Vapaa-aika ja harrastukset
4. Meillä ja muualla
5. Ennen ja nyt
6. Opiskelu ja tulevaisuudensuunnitelmat
7. Kulttuuri
8. Yhteinen maapallomme
  Lisälukemista: Serafima Ivanovnan seikkailut
Palaute
Tekijät
   
   
OpetushallitusEtälukio KäyttöehdotOhjeet